Historie

GeschiedenisSengers Metaal BV is opgericht in 1983. Een eerste belangrijke stap was de aankoop van een bedrijfspand aan de Dorpstraat in Luyksgestel. In die eerste jaren ging het Sengers Metaal voor de wind. Het bedrijf groeide en groeide waardoor al snel behoefte ontstond aan een grotere behuizing...

Bouwen aan groter

Sengers Metaal besloot te gaan bouwen op het industrieterrein in ontwikkeling aan de Loonsebaan in Luyksgestel. In 1986 betrokken de inmiddels 15 medewerkers het compleet nieuwe bedrijfspand.

 

Tien jaar later bleek ook dit nieuwe pand te klein. In de jaren die volgden verwierf Sengers Metaal een vaste positie in de markt. De groei zette gestaag door wat leidde tot diverse uitbreidingen van de bedrijfsruimte (o.a. door overname van het pand van de buurman) tot een vloeroppervlak van maar liefst 6.000 m2.

Machines

En er vond niet alleen uitbreiding plaats in stenen, ook het machinepark groeide gestaag en werd steeds geavanceerder. CNC, lasersnijden, parelstralen, een grindingmaster, een kantbank van 220 ton/3 meter; Sengers Metaal investeerde voortdurend om mogelijkheden te vergroten, levertijden te verkorten en prijzen scherp te houden.

Mijlpaal

De meest recente mijlpaal is de revisie van onze bystronic Bystar fiber 8000. De nieuwe afzuiging, lasersnijkoppen en de nieuwste software zorgen ervoor dat we nog nauwkeuriger kunnen lasersnijden dan voorheen. Onze nieuwste aanwinst voor het machinepark is de Amada HG 1003 kantbank. Zo is het weer prettig én efficiënt werken bij Sengers Metaal.

In 2023 bestaat Sengers Metaal 40 jaar.